top of page

B.D. Logo Flow Projesi Yayında

Güncelleme tarihi: 26 Nis 2022

Yeni müşterimiz olan B.D. için iş akışımız, satış siparişi oluşturma ile başlayıp, sipariş sevki ile son bulmaktadır. Müşterimizin bütün ihtiyaçlarını karşıladığımız bu akış, satış işlemleri, satışa bağlı satın alma işlemleri, finans işlemleri ve sevkiyat işlemlerini barındırmaktadır.

 

Satış Süreci

Perakende, toptan, proje olarak grupladığımız ve dizayn ettiğimiz satış süreci; süreci başlatan kullanıcıya göre farklı özellikleri barındırmaktadır. Bir toptan satış personeli giriş yaptığında, daha önce yapılmış bağlantı üzerinden müşterisine sipariş oluşturabilirken, perakende satış personeli müşterileri için sipariş ekranında yeni müşteri kayıtları yapabilmektedir. Satış sürecini, tahsilat işlemlerinin gerçekleştirildiği finans süreci takip etmektedir.


 

Finans Süreci


Satış personellerinin girişini yapmış olduğu, satış siparişlerinin tahsilat işlemleri finans sürecinde gerçekleştirilmektedir. Nakit, kredi kartı, havale, mail order gibi bir çok tahsilat yöntemini kullanarak tahsilat işlemleri yapılmakta ve Logo programına sipariş ve tahsilatların entegrasyonu gerçekleştirilebilmektedir. Satış siparişinin entegre edilmesi ile birlikte, sipariş içerisindeki her bir ürünün stok kontrolü işlemleri yapılmakta ve satın alma personellerine siparişe bağlı satın alma görevleri atanmaktadır.


 

Satın Alma Süreci

Satış siparişine bağlı olarak gerçekleştirildiği gibi bağımsız olarak da satın alma siparişlerinin oluşturulduğu satın alma süreci ile birlikte işletmemiz bütün ihtiyaçlarını gözden kaçırmadan gerçekleştirebilmektedir.

Satın alma siparişi oluşturulduğunda, işletmenin belirlediği koşul yapısına uygun şekilde yöneticilere ön izleme veya onay görevleri atanmaktadır. Onaylanan siparişler için satın alma sipariş formları oluşturulmakta ve Logo' ya entegre edilmektedir.


 

Sevkiyat Süreci


Teslim tarihi yaklaşan siparişlerin depo personeline otomatik görev olarak atanması ile başlayan sevkiyat süreci, personelin sevk ettim demesi ve otomatik irsaliye oluşması ile sonlanmaktadır.

Depo personelleri sevk edilecek her bir sipariş için sevk formu oluşturabilmekte ve parçalı olarak sevk işlemleri gerçekleştirebilmektedir.


DSY Danışmanlık ve Destek ailesi olarak bir müşterimizle daha iş akış projemizi tamamlamış bulunmaktayız. Başka akışlarda görüşmek üzere, hoşça kalın.




65 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page