top of page

Avrasya Yağ Mal Kabul Süreci Yayında

Un sektörünün öncü firmalarından Avrasya Yağ için oluşturduğumuz Mal Kabul sürecimiz tamamlandı. Mal kabul süreci ile birlikte müşterimizin, satın alma irsaliyesi oluşturarak başlattığı süreç; tartım, laboratuvar, ambar transfer işlemlerinin gerçekleştirilmesiyle tamamlanıyor.


Tartım İşlemleri


Mal kabul alanına giriş ve çıkış yapan tüm araçların ağır yük kantarlarında tartımları gerçekleşmektedir. Firma Logo Flow ürünü ile tanışmadan önce, bu süreçte zaman ve işçilik kaybı yaşarken, mevcut sistemde zamandan ve işçilikten tasarruf etmektedir. Peki bunu nasıl sağladık?


Öncelikle ağır yük kantarlarındaki tonaj değerlerini anlık olarak okuyabilen, Logo Flow'un kullanımına özel ve seri port bağlantısı kurabilen bir servis oluşturduk. Bu servis ile birlikte, kantardaki tonaj değeri anlık olarak tek bir butona tıklayarak, Logo Flow süreçlerimize taşınmaktadır. Kullanıcı aynı ekranda, hem araç detay bilgilerini, hem gelen ürüne ait irsaliye detaylarını görebiliyorken aynı anda tonaj değerini de görüyor.




Araçların ilk tartımı ile birlikte Logo Tiger3 Enterprise'a satın alma irsaliyesi otomatik aktarılıyor ve tüm çalışanlar stok verilerini kimseye ihtiyaç duymadan takip edebiliyor.

İrsaliyenin oluşmasıyla birlikte, tartım fişini de oluşturuyoruz ve aracın dolum/boşaltım yapıp geri gelmesini bekliyoruz.



Süreçlerimizin içerisinde araç plakasını durum değeri olarak tuttuğumuz için, araç dolum veya boşaltım işlemini yapıp geri geldiğinde, kullanıcı kolaylıkla araca ait süreci bulup, tek bir butona tıklayarak ikinci ölçüm değerini de gözlemleyebiliyor.



Sürecin, yönetim ekibini en çok etkileyen kısmı ise yeni başlıyor.

Müşterimiz artık her bir aracın, tartım bilgilerini anlık olarak raporlayabiliyor. Hangi ay kaç araçtan mal kabul yapıldı, her bir aracın dolu ve boş tartımları arasındaki fark nedir, net tartım değeri irsaliye miktarı ile uyuşuyor mu gibi bir çok soruya tek bir rapor ekranında cevap bulabiliyor ve sorun yaşanırsa büyümeden engelleniyor.

Mal kabul işlemi bu kadar kusursuz ve tasarruflu geçtikten sonra, yeni bir macera olan laboratuvar işlemleri başlıyor.


 

Laboratuvar İşlemleri



Mal kabul gerçekleştikten hemen sonra, müşterimizin bünyesinde çalıştırdığı laboratuvar personellerine görevler atayarak, merkez siloya yeni ürünlerin geldiğini ve muayene işleminin gerçekleşmesi gerektiğini belirtiyoruz.

Tek bir ekranda, laboratuvar işlemlerini tamamladıktan sonra kullanıcıya giriş yaptığı laboratuvar işlemine ait form çıktısını veriyoruz.



Laboratuvar test sonuçlarının da girilip arşivlenebildiği sistemde geriye dönük raporlamalar ve analizler de istenildiği zaman kullanıcının elinin altında oluyor. Üstelik zamandan ve mekandan bağımsız sonuçlara ulaşma imkanı ile.



Muayene sonucuna göre, ürünün siloya geçiş yapması için ambar transfer sürecimizi tetikliyoruz. Ambar transfer işlemlerinin de tamamlanmasıyla Mal Kabul sürecimiz sona ermektedir.











85 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page